top of page

5 filmer som du ikke kan gå glipp av hvis du anser deg som en sann foodie

Filmen verden er en dimensjon som det er lett å avsløre noen historie eller problem. Selvfølgelig, blant de mange skript som er opprettet, er kjøkkenet representert i mange av dem, særlig de siste årene. Valget av filmer foreslått her er en minimísima av alt mulig, men likevel valget har ikke vært et resultat av tilfeldigheter. Hver av dem viser hvordan kjøkkenet kan være en kraftig felles bånd mellom ulike tegn sammen med karakter, tro, skikker … Kjøkkenet er forvandlet til hver av disse filmene i en slags bro for å fortelle oss forskjellige historier, men alle flyttet av samme lidenskap.

  1. Julie og Julia

Som med alle filmer som foreslås i denne film gastronomi og interesse for matlaging vinkel danner aksen av filmen, pluss de to personene i denne filmen historier de er basert på virkelige hendelser. Begge viser hvordan kjøkkenet blir vekke ambisjoner i livet til to kvinner fra forskjellige epoker, en i begynnelsen av 60-årene og den andre i begynnelsen av XXI århundre.

På den ene siden, livet til Julia Child, en berømt forfatter av oppskrifter, forteller om prosessen oppleves ved å endre sin situasjon gjennomsnittlig husmor å blende seg som mat forfatter, og alle takket være hans utholdenhet til å lære å lage mat . Gjennom livet og Julia utgitt bok, ser våre andre protagonist hvordan kjøkkenet fungerer som en flukt fra et kjedelig liv og avhengig av at hennes ektemann.

Utholdenhet, innsats og lidenskap for matlaging vil hjelpe både Julie og Julia oppnå suksess.

Kort sagt, er det en underholdende film, med strålende forestillinger av Meryl Streep og Amy Adams er to historier vevd av veving samme emne, en perfekt argument hvis du elsker verden av matlaging.

  1. Chocolat

Handlingen i denne filmen overgår det faktum av å skape baking, diskuterer potensialet og egenskapene til et produkt som fanger opp mer enn 90% av befolkningen: sjokolade. Vianne Rocher, hovedpersonen, har en spesiell gave, vet han hva behovene og bekymringene til hver person, og gjennom dette, kan du bruke egenskapene til sjokolade å roe. Vel, som refereres av en Mayan legende, kraften av sjokolade bringer frem i lyset de forskjellige ønsker og ønskene til mennesker.

Vianne forståelse av denne art, moral og tro uvanlige siden at hun og hennes datter i en landsby helt sams forankret til ekstrem katolisisme, en konservativ og redd for hva ulike samfunn og ikke standardisert. Hovedpersonen er presentert som en kvinne utenom det vanlige som vil ryste grunnlaget for en undertrykt og kritisk samfunn som ikke forstår.

Selv om denne filmen fremhever en tomt vekt, notater som går utover enkel kulinariske kreativitet, alt er overført og utvikles gjennom sjokolade bildene som vil gå nesten uten å tenke på at vår pantry.

  1. Uten reservasjoner

Med mer dramatiske enn humoristiske overtoner, overfører denne filmen vanskelighetene med å opprettholde en familie og profesjonell forliksbehandling på kjøkkenet til en prestisjetunge restaurant. Hovedpersonen, en prestisjefylt Chef er monotonien avbrutt av dødsfallet til hennes søster i en bilulykke, noe som blir over natten i verge for hennes niese.

Kjøkkenet utvider sine vinger for å bringe to personer sammen, som, forenet med familiebånd, ikke kjenner hverandre. I dette flyet har et annet tegn en betydelig vekt, kokken som erstatter hovedpersonen på kjøkkenet i sin fraværstid. Langt fra å ta jobben, vil dette tegnet elske mot kjøkkenet de har til felles å lære hovedpersonen til å gå utover teknikken i å lage retter å gå der svært få gjøre: følelser, minner og følelser som overfører smaker. En undervisning som vil hjelpe deg med å komme nærmere niesen din for å knytte en nesten morselskap.

  1. Ratatouille

Selv om det er en animert film, kan vi si at blant de fem forslagene, er dette det som best formidler entusiasme for kjøkken og kampen og arbeidet med å få fotfeste i det krevende kulinariske verden. Selvfølgelig forlater Disney Pixar ikke fantasi eller ironi, da det er en rotte hovedpersonen som senere blir kokk.

Til tross for animasjonen får Disney Pixar-filmskaperne noe veldig komplisert: opprettelsen av animasjoner som ligner på mat med et mer enn deilig utseende. Geni og suksessen til filmen i den kulinariske delen er ikke bare takket være kreativiteten til sine produsenter, også ligger i feltarbeidet som finnes bak alt, fordi animatører måtte delta matlagingskurs for å forstå driften Det huser en restaurant i sitt kjøkken. Og skal man dømme etter sekvensene i filmen, forsto de konseptet perfekt, som kjas og trykket som det utsettes kjøkkenpersonalet meget godt verdsatt, samt koordinering og dyp ferdighet som må ha en god kokk.

  1. En tur på ti meter

Alt endrer seg i en liten by i Sør-Frankrike da Kadam familien, av indisk opprinnelse, flyttet til å leve rett foran en luksuriøs fransk gourmetrestaurant tildelt en Michelin-stjerne. Historien fokuserer på Hassan Kadam, en av familiemedlemmene, som drevet av sitt talent og ønsker å bli en anerkjent kokk starter interessert i tradisjonell fransk mat, uten å glemme de skikker og tradisjoner som år siden lærte han fra hans mor

Med innslag av humor, denne filmen snakker om andre problemer i tillegg til kjøkkenet selv, inkludert rasistisk problematisk og konflikt som følge av blanding av ulike kulturer, men alle av dem er subsanándose når mangfoldet favoriserer utvikling av kjøkkenet. Indisk mat går helt inn i franskmennene og ikke bare for å bli, også for å forvandle den.

10 views0 comments
bottom of page